In professionele keukens hebben chef-koks het voor het zeggen, in de Kinderkookschool zijn het de kleine koks die de dienst uitmaken. Tijdens deze kookworkshop maken kinderen tussen de zes en twaalf jaar onder begeleiding van een ‘echte’ chef een recept uit een andere keuken klaar.
Van een Hollandse stamppot, een Marokkaanse tajine of een Surinaams rotigerecht; de kleine spijsbereiders zullen volop experimenten met gevarieerde ingrediënten uit verschillende culturen. Hun smaakpapillen worden elke maand opnieuw geprikkeld. Samen met een chef hakken ze groenten in stukken, ruiken ze aan verse kruiden, smoren ze vlees en vis en stomen ze aardappels. Al spelenderwijs, maar met de uitgebreide voedselkennis van de chef, leren ze waar de producten vandaan komen en wat er allemaal nog meer mee bereid kan worden. De keuken zal binnen afzienbare tijd een geur verspreiden die magen doet knorren.
Koken is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook hartstikke leerzaam. Omdat de jonge koks samen de keuken bestieren, leren ze op een interactieve en praktische manier over de diversiteit van de verschillende culturen in de stad. Ze leren niet alleen lekkere smaken ontdekken, er is ook volop ruimte om onderling verhalen uit te wisselen. Over oma’s kookkunsten uit een ver land bijvoorbeeld, over dat ene kruid dat stiekem ontzettend vies was of over je eigen kookkwaliteiten. Het worden gegarandeerd bijzondere en smaakvolle middagen. Want aan het einde van de workshop gaat iedereen samen aan tafel om hun eigen creaties te proeven. Koksbuizen om, kookmutsen op en aan de slag dus!
De workshop start in november. Wil je meer weten of kan je nu al niet wachten om je op te geven? Mail naar
kinderkookschool@oba.nl